Champagne Vincent Charlot Tanneux

Cuvée Le Clos des Futies - Chardonnay / Pinot noir (50/50). Millésime 2011. Extra-brut

English:
Vincent Charlot Tanneux works biodynamically on a multitude of small plots around Epernay. For more than 15 years, he has done an exceptional job of restoring life to the soil, fauna and flora. His wines are the very expression of this vital energy that many winemakers, journalists and researchers come to admire. Le Clos des Futies is a rich, intense meal champagne. It can be drunk in stages to discover all of its flavors which can evoke fruit (green apple, peach, blood orange), olive oil and dried fruit. Its fine balance between vinosity, fat and minerality make it a unique champagne that goes perfectly with scallops, tuna, salmon and crustaceans and Asian cuisine. Only 1.750 bottles were produced.

To drink while listening to Carmen in the version recorded in 1958 with Victoria from Los Angeles, Nicolai Gedda, Ernest Blanc, Choirs and National Orchestra of French Broadcasting, conducted by Thomas Beecham (Warner).

Français:
Vincent Charlot Tanneux travaille en biodynamie une multitude de petites parcelles autour d'Epernay. Depuis plus de 15 ans il y accompli un exceptionnel travail de remise en vie des sols, de la faune et de la flore. Ses vins sont l'expression même de cette énergie vitale que beaucoup de vignerons, journalistes et chercheurs viennent admirer. Le Clos des Futies est un champagne de repas, riche et intense. Il peut se boire par étapes pour découvrir l'ensemble de ses saveurs qui peuvent évoquer les fruits (pomme verte, pêche, orange sanguine),  l'huile d'olive et les fruits secs. Son bel équilibre entre vinosité, gras et minéralité en font un champagne unique qui accompagne parfaitement les coquilles saint jacques, le thon, le saumon et les crustacés et les cuisines asiatiques. Nombre de bouteilles produites 1.750.

A boire en écoutant Carmen dans la version enregistrée en 1958 avec Victoria de Los Angeles, Nicolai Gedda, Ernest Blanc, Chœurs et Orchestre National de la Radiodiffusion Française, sous la direction de Thomas Beecham (Warner).

Back

aubonmanger_logo_white

7 rue Courmeaux, 51100 Reims
Tel: + 33 (0) 326 034 529
epicerie@aubonmanger.fr

Shipping information
Terms of sales
Privacy Policy

paymenticons_white