Champagne Ruppert-Leroy

Cuvée 11,12,13 … - Pinot Noir & Chardonnay

English:
Bénédicte and Emmanuelle Leroy are also part of the new generation of Champagne winemakers. They do remarkable work in biodynamics in Essoyes, a small village in Aube, on the Côte des Bar. Their different vintages are rare and highly sought after by the sommeliers of excellent restaurants.

This cuvée 11, 12, 13… is a concentrate of their know-how, an assemblage of their most beautiful plots over several years of harvest. In Spain this is called a solera, in Champagne a perpetual reserve. The result is unique with notes of citrus, spices (nutmeg, cinnamon), elegant, tense and mineral. Drink with grilled fish, meat and vegetables, asian dishes and L’Homme à La Tête de Chou or La Ballade de Melody Nelson from Serge Gainsbourg.

Français:
Bénédicte et Emmanuelle Leroy font également partie de la nouvelle génération de vignerons champenois. Ils accomplissent un remarquable travail en biodynamie à Essoyes, un petit village de l'Aube, sur la Côte des Bar. Leurs différentes cuvées sont rares et très recherchées à travers le monde par des sommeliers avisés.

Cette cuvée  11, 12, 13 … est un concentré de leur savoir faire, un assemblage de leurs plus belles parcelles sur  plusieurs années de vendanges. En Espagne on appelle cela une solera, en Champagne une réserve perpétuelle. Le résultat est unique avec des notes d’agrumes, d’épices (muscade, cannelle), élégant, tendu et minéral. A boire avec des grillades de légumes, de poisson, de viande, des plats asiatiques et L’Homme à la Tête de Chou ou La Ballade de Melody Nelson from Serge Gainsbourg.

Back

aubonmanger_logo_white

7 rue Courmeaux, 51100 Reims
Tel: + 33 (0) 326 034 529
epicerie@aubonmanger.fr

Shipping information
Terms of sales
Privacy Policy

paymenticons_white