Champagne Étienne & Anne Sandrin

Cuvée A Travers Celles - Extra-brut. Pinot Noir et Pinot Blanc

English:
The Sandrin family has cultivated vines for 4 generations, but discreetly in a still little known part of the Champagne region. Unfortunately, this relative anonymity may not last because their name begins to circulate among Champagne lovers while this magnificent cuvée of black and white pinot is only produced biodynamically in 1,700 copies worldwide! A Travers Celles is for me an example of elegance, without any note of oxidation and without any woody influence (the wines are not aged in barrels). The result of this extreme approach has given birth to a champagne that reflects the pure expression of both the grape variety and the soil of this region. An ideal bottle to open to begin a moment of conviviality and sharing. Its minerality opens the taste buds and quickly appetizes with its citrus and dried fruit notes. To drink as an aperitif or as an accompaniment to fine fish, white meats, crunchy vegetables and soft cheeses.

To drink with Les Valses Nobles et Sentimentales from the the french composer Maurice Ravel recorded in 1961 by Jasha Heifetz (violin) & Brook Smiths (piano), RCA/SONY.

Français:
La famille Sandrin cultive la vigne depuis 4 générations mais en toute discrétion dans une partie encore peu connue de la région Champagne. Ce relatif anonymat risque malheureusement de ne pas durer car leur nom commence à circuler parmi les amateurs de Champagne alors que cette magnifique cuvée de pinot noir et blanc n'est produite en biodynamie qu'à 1.700 exemplaires pour le monde! A Travers Celles est pour moi un exemple d'élégance, sans aucune note d'oxydation et sans aucune influence boisée (les vins ne sont pas passés en fût). Le résultat de cette démarche extrême a donné naissance à un champagne qui reflète l'expression pure à la fois du cépage et des sol de cette contrée. Une bouteille idéale pour ouvrir commencer un moment de convivialité et de partage. Sa minéralité ouvre les papilles et met très vite en appétit avec ses notes d'agrumes et de fruits secs. A boire à l’apéritif ou en accompagnement de poissons fins, de viandes blanches, de légumes croquants et de fromages doux.

A boire avec Les Valses Nobles et Sentimentales de Maurice Ravel enregistrées en 1961 par Jasha Heifetz (violon) et Brook Smiths (piano), RCA/SONY.

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